Klussen

6x creatief met steigerhout planken

De creatievelingen en klussers onder ons zijn dol op steigerhout en dat is niet zo vreemd. Steigerhout is relatief goedkoop als we het vergelijken met andere houtsoorten en het is ook nog eens breed toepasbaar. Steigerhout kun je zowel voor binnen als buiten gebruiken, maar houdt er wel rekening mee dat het hout behandeld moet worden als je het buiten gebruikt. Bijvoorbeeld als je er een overkapping en of een carport van wilt maken. Eenmaal behandeld is steigerhout bestendig tegen alle verschillende soorten weersomstandigheden en kan het jarenlang meegaan. Wil je weten wat je allemaal van steigerhout kunt maken? Wij hebben een aantal creatieve ideeën voor je op een rijtje gezet.

Wat is steigerhout?

Voordat we meer vertellen over onze creatieve ideeën is het goed om even uit te leggen wat steigerhout is. Steigerhout is feitelijk helemaal geen houtsoort, maar een type hout dat bepaalde uiterlijke karakteristieken en unieke eigenschappen heeft. De naam is te danken aan het feit dat het hout van de fijnspar vooral voor de stellingen in de bouw wordt gebruikt. Sinds een aantal jaren geleden is het flexibele vurenhout een populair materiaal en het wordt voor van alles in en rondom het huis gebruikt. Omdat het een robuust en stoer karakter heeft, is steigerhout ook echt een verrijking van het interieur of een tuin. En tot op de dag van vandaag is het nog altijd onverminderd populair!

Breed toepasbaar

Steigerhout is breed toepasbaar en je kunt er werkelijk van alles van maken. Van meubels tot aan plantenbakken en van fotolijstjes tot aan tekstborden. Als je een beetje creatief bent kun je echt enorm veel leuke spullen maken. En je hoeft er nog geen eens een professionele klusser voor te zijn. Met een afkortzaag kun je het hout heel makkelijk bewerken. Evenals met wat verf en een kwast. Dus je kunt er echt alle kanten mee op. Of je nu een heel ambitieus project wilt starten of gewoon lekker creatief bezig wilt zijn. In onze zoektocht hebben we dan ook enorm veel leuke ideeën opgedaan over wat je allemaal met steigerhout kunt doen en we hebben de leukste ideeën voor je verzamelt.

6x creatief met steigerhout planken

Wandrek van steigerhout

Met wat steigerhout kun je een enorm leuk wandrek maken. Voor boven de commode, in het toilet of gewoon in de woonkamer. Je hebt slechts een paar planken steigerhout nodig en wat schroeven en spijkers. Het leuke aan het wandrek is dat je een muur leuk kunt opvullen en dat je ook wat kleine accessoires erop neer kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan een kaars of een fotolijstje. Het wandrek zorgt zeker voor meer sfeer terwijl het ook nog eens enorm praktisch kan zijn.

Verschillende soorten tekstborden

Een tekstbord met een leuke tekst of mooie spreuk kan een kamer of een ruimte onder de overkapping in de tuin een stuk gezelliger maken en je kunt ze ook heel eenvoudig zelf maken met een aantal planken steigerhout. Voor een leuk en speels effect kun je planken van verschillende breedtes gebruiken en je kiest natuurlijk zelf welke woorden je op de planken verft. Je kunt de planken ook verven in bijvoorbeeld een mooie lichte kleur of je kiest voor twee verschillende kleuren voor een leuk effect. Een ander groot voordeel is dat je het tekstbord ook zo groot kunt maken als dat je zelf wilt. 

Fotolijstjes en fotowanden

Voor fotolijstjes en fotowanden kun je het steigerhout ook prima gebruiken. Zaag het hout in een leuke vorm, draai aan de bovenzijde twee ijzeren oogjes om het lijstje met een touwtje op te kunnen hangen en schroef een clip op de voorzijde. Met wat verf en leuke letters kun je er ook een naam of een tekst op zetten. Wil je een mooie fotowand maken? Dat kan natuurlijk ook! Je hebt dan slechts een aantal planken steigerhout, wat verf en clipjes of andere bevestigingsmaterialen kun je heel eenvoudig een fotowand met jouw leukste foto’s maken.

Kapstok en sleutelrek

Met steigerhout kun je ook prima een kapstok of een sleutelrek in elkaar knutselen. Je hebt er ook niet veel voor nodig. Met een beetje steigerhout, wat verf en haakjes kom je een heel eind. Je kunt een kapstok of een sleutelrek ook in een leuke vorm zagen als je er iets meer moeite in wilt steken. Een groot voordeel is dat je het in een hal of gang niet alleen gezelliger kunt maken, maar dat je de beschikbare ruimte ook optimaal kunt benutten. Je hebt immers zelf de controle over hoe groot een kapstok of sleutelrek moet worden. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button