Interieur

Wie is Kvadrat?

Kvadrat is een textielbedrijf dat in 1968 is opgericht in Denemarken. Het Deense bedrijf is leidend in de markt als het gaat om design en innovatieve producten. Kvadrat stoffen staan bekend om hun kwaliteit, mooie designs en uitgebreide kleurenpalet. Zij leveren verschillende type stoffen; 

  • Gordijnstoffen
  • stoffering voor meubilair en panelen 
  • tapijten
  • zonwering 
  • plaatmateriaal gemaakt van gerecyclede textiel

Gordijnstoffen van Kvadrat

Er zijn verschillende soorten Kvadrat stoffen beschikbaar als het gaat om raamdecoratie of gordijnstoffering. De keuze hangt af van de functionaliteit die u wilt toevoegen aan een ruimte. Voor akoestische demping is een zwaarder gordijn geschikter bijvoorbeeld. En Kvadrat heeft ook gordijnstoffen in de collectie met een special coating die akoestische verbeteringen oplevert. Met een uni patroon creëert u rust in een ruimte maar Kvadrat staat ook bekend om de mooie prints. Deze stoffen kunnen uw werkomgeving net wat meer aankleden. Ook de beschikbare kleurenpaletten in de Kvadrat stoffen collectie zijn uitgebreid en helemaal afgestemd op de trends van 2023. Naast gordijnstoffen hebben ze ook rolgordijnen in de collectie.

Kvadrat stoffen en duurzaamheid

Kvadrat is goed op weg als het gaat om duurzaamheid en circulair produceren. Zo hebben zij meerdere stoffen in de collectie die gerecycled materiaal bevatten en innoveren ze hun productieproces continue. Kvadrat gaat nog een stapje verder. Met de Kvadrat Really collectie verduurzamen ze niet alleen in de categorie stoffen, ze maken van restmaterialen zelfs een nieuw type product. De Really collectie bevat plaatmateriaal van volledig gerecycled textiel, en daar kunt u dus weer nieuwe producten van maken zoals kasten of tafelbladen. En nieuw in het Kvadrat assortiment zijn de Really bureaubladen, volledig op maat gemaakt en direct klaar voor gebruik op een bureau of vergadertafel. Meer lezen over duurzaamheid en circulair inrichten?

Ontwerpers van Kvadrat

Het Deense bedrijf Kvadrat werkt vaak met bekende designers. Zij ontwerpen producten volgens een visie en ze zetten design altijd op de eerste plek, samen met duurzaamheid en kwaliteit. Zo hebben ontwerper Frans Dijkmeijer en Giulio Ridolfo dit jaar de Steelcut 3 collectie geüpdatet door aan de bestaande stoffen collectie nieuwe kleuren toe te voegen. Op deze manier blijft de Kvadrat stof in de collectie maar past hij wel weer bij de trend van nu. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button