Interieur

Wanneer is het tijd voor nieuw kantoormeubilair?

De kantoorinrichting speelt een belangrijke rol aan de uitstraling en het gevoel dat werknemers krijgen bij de werkplek. Je werknemers brengen veel tijd door op kantoor. Het is dus essentieel dat je aandacht besteedt aan de kantoorinrichting. Maar hier een plek van waar jij en je collega’s graag tijd spenderen. Vraag jij je af wanneer het tijd is voor een nieuwe kantoorinrichting? Dit zijn tekenen dat je wel eens wat meubels kunt vervangen.

De kantoorinrichting is verouderd

Hoe lang staan de meubels al op de werkplek? Zijn de stoelen en bureaus nog wel eigentijds? Of zitten er zelfs al zichtbare slijtplekken op de bureaustoelen? En zou je weer precies dezelfde keuzes maken als je vandaag de werkplek in ging richten? De kans is groot dat jouw kantoorinrichting aan vernieuwing toe is als je op deze pagina terecht bent gekomen. Dit vereist echt niet altijd een grote investering. Met tweedehands bureaustoelen en ander gebruikt kantoormeubilair bespaar je flink op de meubels. 

Gebruikt kantoormeubilair van A-merken kan nog jarenlang mee en is van de hoogste kwaliteit. Met ander kleurgebruik, een andere inrichting van de ruimte en nieuwe tapijten of andere accessoires krijgt het kantoor direct een compleet nieuwe uitstraling. Of wat dacht je van een grote poster aan de muur als echte eyecatcher? 

Werknemers met gezondheidsklachten

Hoor je van veel werknemers dat ze last hebben van een stijve nek, hun onderrug of vermoeidheid? Dan kan dit veroorzaakt worden door je huidige kantoormeubelen. Het is ontzettend slecht om te lang in de verkeerde houding te zitten. Schaf ergonomisch kantoormeubilair aan om de houding van je werknemers te ondersteunen. Met deze investering zorg je ervoor dat je personeel gezond blijft, nu en in de toekomst. 

Een ergonomische bureaustoel ondersteunt de bewegingen van het lichaam en is goed in te stellen op de gebruiker. Overweeg ook om zit-sta bureaus aan te schaffen of zelfs deskbikes of sta-matten. 

Kantoorinrichting aan laten sluiten bij nieuwe werktrends

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om van het kantoor een plek te maken voor bijeenkomsten. Veel werknemers werken een of meerdere dagen vanuit huis en komen naar kantoor voor vergaderingen, een prettig plekje om in alle rust te werken en een inspirerende werkplek. Doen jullie aan Activity Based Werken? Zorg dan voor een geschikte ruimte voor elk soort activiteit. Ook als je veel met flexwerkers werkt, kan je de inrichting hierop aanpassen. 

Hoeveel mensen zijn er elke dag aanwezig? Dit zijn het minimaal aantal werkplekken dat je nodig hebt. De ruimte die je wint door thuiswerkers of flexwerkers kan je creatief invullen. Creëer bijvoorbeeld stilwerkruimtes of een creatieve brainstormruimte. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button