Interieur

De ultieme thuiswerkplek creëren? Dat doe je zo!

Hybride werken is het nieuwe normaal. De thuiswerkplek wordt hierbij steeds belangrijker omdat deze meer en meer gebruikt wordt. Het belang van een goede inrichting stijgt dus ook. Maar hoe kun je deze thuiswerkplek nou zo goed mogelijk inrichten? Kies je voor een werkplek passend in de huiselijke stijlen? Of juist volledig gericht op ergonomie? Het zijn afwegingen die iedere thuiswerker maakt. Je wilt namelijk gezond werken, maar geen sfeerloos bureau in je huis hebben staan. Officetopper beantwoord jouw vragen – en geeft tips hoe jij zorgt voor de ultieme thuiswerkplek. 

Combineer ergonomie en stijl

Als je aan de inrichting van een huis denkt schieten de woorden stijlvol, warm en huiselijk al snel door je hoofd. Begrijpelijk, het is namelijk de plek waar jij je thuis en comfortabel moet voelen. Wanneer je een ergonomische werkplek hierbij inbeeldt zullen er ongetwijfeld kille beelden van oubollige bureaus en bureaustoelen tevoorschijn komen. Niets is minder waar. Ergonomie en stijl zijn namelijk ontzettend goed te combineren. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende bureaustoelen met veel instelmogelijkheden welke zijn vorm gegeven door echte ontwerpers. Kies dus niet het een of het ander, zoek juist naar beide.

Wissel af tussen zitten en staan

Gezond thuiswerken is van groot belang. Afwisselen tussen zittend en staand werken speelt hierbij een grote rol. Het is niet alleen voor goed je werkhouding, je verhoogt ook je productiviteit en energie. Win-win! Door het brede assortiment zit sta bureaus van Officetopper heb je een ruime keuze en kies je het bureau wat past bij jouw wensen. Zo zijn er de echte thuiswerk bureaus welke een ingebouwde lade hebben, beschikken over USB-poorten maar alleen volledig in het zwart of wit verkrijgbaar zijn. Ben je dus op zoek naar meer stijlvolle mogelijkheden? Dan zijn de elektrische of slingerverstelbare zit-sta bureaus met melamine bladen wat jij zoekt. Je stelt het bureau zelf samen door de kleur van het blad en onderstel te kiezen. Zo is jouw werkplek ergonomisch én sfeervol.

Zorg voor een prettige werksfeer

Nu je beschikt over een ergonomische werkplek kun je je gaan focussen op het creëren van de juiste werksfeer. Wellicht had je nog een leeg plekje in de hoek van de kamer beschikbaar waar precies een bureau tussen past. Maar word je nou echt gelukkig van het werken in een donker hoekje? Zorg dus voor een sfeer waar jij gelukkig van wordt. Je spendeert immers vele uren achter jouw thuiswerkplek – en dat verdient dus aandacht. Licht speelt hier voor velen een grote rol in. Kies dus een plek waar je genoeg energie krijgt van het licht maar ook weer niet te snel afgeleid bent. Een andere goede toevoeging kan een whiteboard of prikbord zijn. Hierdoor pin je gemakkelijk documenten vast of schrijf je belangrijke dingen op. Het zorgt ervoor dat je op die plek een werksfeer creëert. 

Aanvullend meubilair

Nu de belangrijkste items staan is het tijd om de werkplek compleet te maken. Wanneer je hybride werkt zal je ongetwijfeld een laptop hebben. Is jouw thuiswerkplek next level en heb je een extra beeldscherm? Dan is een monitorarm ideaal om dit extra scherm aan vast te hangen. Om het scherm en de laptop goed samen te gebruiken is een laptopstandaard onmisbaar. Zo bevinden beide schermen zich op de juiste hoogte waardoor je nog effectiever kunt werken. Daarnaast is een ladeblok of compacte houten schuifdeurkast een goede toevoeging. Deze zorgen al voor genoeg extra opbergruimte waardoor jij je werkblad opgeruimd houdt. Met deze aanvullende items heb je een echte gevulde werkplek gecreëerd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button