Tuin

Zo vind je de beste tuinstoelkussens

Tuinstoelkussens zorgen ervoor dat je comfortabel kunt zitten in je tuinstoel. En wanneer je lekker kunt zitten, zal je vaker buiten zijn. Echt comfort begint met het kiezen van een tuinstoelkussen dat past bij jouw persoonlijke wensen. Waar moet je eigenlijk op letten als je tuinstoelkussens gaat kopen? Met deze drie aandachtspunten heb je jouw ideale kussens zo gevonden.

Welke kleur tuinstoelkussen past bij jou?

Het eerste wat je ziet bij een tuinstoelkussen is de kleur. Tuinstoelkussens kunnen fel gekleurd zijn, een (drukke) print bevatten of juist klassiek van kleur zijn. Je kunt de kussens afstemmen op de kleur van de bloemen in je tuin, of de bloempotten. Heb je kinderen of huisdieren? Dan kun je beter niet voor lichte kleuren kiezen, want daarop is ieder vlekje direct zichtbaar. Weet je niet goed welke kleur tuinstoelkussens het beste bij jou of bij jouw tuin passen? Neem dan antraciet- of taupekleurige kussens voor de tuinstoelen. Deze klassieke kleuren zijn met iedere andere kleur te combineren.

Ga voor kwaliteit

De kwaliteit van een tuinstoelkussen wordt in grote mate bepaald door de keuze van de stof. De meeste kussens worden gemaakt van katoen, polyester of een mix van deze twee materialen. Hoe zwaarder de stof, des te beter de kwaliteit. Een stof met een hoger gewicht per vierkante meter gaat langer mee omdat deze niet snel slijt en kleurvast is. Je herkent een kwaliteitsstof bovendien aan de weving van de stof, deze is dichter geweven en doet luxer aan. Tot slot is ook de vulling belangrijk om de kwaliteit te bepalen. Je kunt kiezen tussen een zachte of een stevige vulling. Laat de keuze van de vulling vooral afhangen van jouw persoonlijke voorkeur om voor optimaal zitcomfort te zorgen. De een heeft nou eenmaal liever een stevig kussen terwijl een ander graag wat zachter zit.

Let op praktische kenmerken

Een tuinstoelkussen moet ook praktisch aan een aantal kenmerken voldoen. Wil jij de tuinstoelkussens de hele zomer buiten laten? Kies dan voor weersbestendige tuinstoelkussens, deze zijn te herkennen aan een outdoor label. Bedenk ook hoe je de kussens aan de stoelen wilt bevestigen bij het buiten zitten. Een bevestiging zorgt ervoor dat de kussens niet verschuiven. De meeste tuinstoelkussens hebben hiervoor elastische banden of veters. Let tot slot ook op het model van de kussens. Neem tuinstoelkussens met een hoge of lage rug, afhankelijk van het model van jouw tuinstoel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button