Tuin

4 redenen om een permanent zwembad in de tuin te plaatsen 

De meeste mensen hebben gedurende de zomermaanden wel een mooi opblaaszwembad in de tuin staan. Deze zwembaden staan garant voor uren waterplezier. Heel leuk, maar het is toch wel even wat anders om voor een permanent zwembad in de tuin te kiezen. Deze vouw je na de zomer niet eenvoudig op. Het is een veel grotere investering en hij gaat ook veel langer mee. Geef jij je ogen al tijden de kost in de zwembadwinkel? Maar durf je deze sprong in het diepe maar niet te wagen? Laat je dan overtuigen door de volgende vier redenen om een permanent zwembad in je eigen tuin te plaatsen. 

1. Het hele jaar te gebruiken 

Vaak wordt de vraag gesteld of een permanent zwembad in Nederland wel nodig is. Waarom zou je? Meestal genieten we slechts enkele weken tot maanden van mooi weer en vervolgens kun je het zwembad niet meer gebruiken. Niets is minder waar. Het hoeft natuurlijk niet dertig graden buiten te zijn om te kunnen zwemmen. Een permanent zwembad kan het hele jaar door worden gebruikt. Zeker wanneer je ook nog eens van verwarming gebruikmaakt. Zo kun je het hele jaar door een lekkere duik nemen. 

2. De investering betaalt zichzelf terug 

Een permanent zwembad in de tuin kan ongelooflijk veel voordelen hebben. Het grootste voordeel is toch wel dat de investering zich vanzelf terug zal betalen. Het is natuurlijk waar dat je flink wat moet investeren om het bad te realiseren. Niet alleen om het te laten aanleggen, maar ook als we kijken naar de materialen die gekocht moeten worden voor het onderhoud. Ondanks die investering levert het ook heel veel op. Allereerst natuurlijk als we kijken naar het wooncomfort, maar ook als we letten op de woningwaarde. Deze stijgt met de aanschaf van een zwembad. Zeker gezien je dit nog niet zo vaak treft in ons land. Uiteindelijk betaalt de investering zich dus vanzelf weer terug.

3. Meer bewegen 

Wist je dat zwemmen een zeer fijne sport is? Je hele lichaam wordt intensief gebruikt tijdens het zwemmen. Ondertussen ben je wel gewichtloos. Dat betekent dat de belasting op het lichaam veel minder groot is. Mensen die snel last hebben van hun gewrichten, hebben dus extra veel baat bij een permanent zwembad. Zo zijn ze in staat om elke dag even aan de gezondheid te werken. 

Niet alleen volwassenen worden met een zwembad uitgedaagd om meer in beweging te komen, ook kinderen. De meeste kinderen zijn dol op spelen in het water. Zij zullen dan ook met alle liefde hier dagelijks in te vinden zijn. Zo sla je direct twee vliegen in één klap. Je kinderen gaan vaker naar buiten en komen ook meer aan beweging toe. 

4. Vakantiegevoel aan huis 

Kan je om welke reden dan ook niet op vakantie? Dan is dat met een eigen zwembad eigenlijk helemaal geen probleem. Thuis heb je alles wat je nodig hebt om er een echt feest van te maken. Dat heuse vakantiegevoel gewoon lekker aan huis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button