Overig

Zorg voor een effectief en veilig magazijn met deze tips!

Een hoge productiviteit bereiken? Een goed georganiseerd en schoon magazijn draagt daar aan bij. Het werkt veel sneller en effectiever als je alles weet te vinden in je magazijn. Dit is alleen niet in elk magazijn het geval. Over het algemeen zijn er veel regels en tips om een georganiseerd magazijn na te streven. Wil je meer weten? Volg dan de volgende stappen:

Label je locatie

Als je nooit meer wilt zoeken naar de juiste spullen in je magazijn is dit de tip voor jou. Het is makkelijk uit te voeren, maar misschien wel de zinvolste tip. Bewaar alles op één plek. Op deze manier creëer orde en duidelijkheid in je magazijn. Een handige manier om dit te bereiken is het gebruik van labels. Je plaatst labels op de locatie waar alles bewaard wordt. Je kunt zo makkelijk alle producten die bij elkaar horen terug vinden door naar de naam te zoeken die op het label staat. Zo staat ook nog is alles op dezelfde plek.

Verpakkingsproces verbeteren

In veel bedrijven kan het verpakkingsproces nog wat verbetering gebruiken. Het gaat niet altijd heel effectief en werknemers leggen hierdoor onnodig veel afstanden af. Hoe dit verholpen kan worden is niet zo ingewikkeld. Investeer in het bedenken van logische routes. Leg producten die vaak samen worden besteld bij elkaar in een schap. Hierdoor kan er veel sneller gepakt worden en kun je ook de gezondheidsproblemen van werknemers minimaliseren.

Veilige werkomgeving

Veel mensen zullen denken: “Wat is er nu mis met een vies magazijn?” In eerste instantie misschien niet zo veel, maar op langere termijn wel. Het is niet alleen nodig om een schoon magazijn te hebben voor arbeidsinspecteurs, maar vooral voor de werknemers. Werknemers waarderen een goed georganiseerd en goed opgebouwd magazijn blijkt uit onderzoek. Hierdoor wordt de veilige en effectieve werkomgeving vergroot, dat is het grootste voordeel.

Magazijnstellingen

Kom je er nu achter dat je wel magazijnstellingen kunt gebruiken voor een efficiënter magazijn? Stellingstunt heeft een ruim aanbod in magazijnstellingen en voor ieder wat wils. Ze zijn expert op het gebied van stellingen. Ben je op zoek naar een magazijnstelling of misschien specifieke onderdelen daarvan, neem dan een kijkje op de site. Ze verkopen ook Stellingstunt gebruikte magazijnstellingen, mocht je niet gelijk nieuwe willen kopen. Interesse? Neem gerust contact op met hun experts, ze helpen je graag verder en kunnen je voorzien van advies!

Gerelateerde artikelen

Back to top button