Overig

Zelf een evenement opzetten

Het klinkt vaak eenvoudiger dan het daadwerkelijk is, zelf even een evenement opzetten. Wil je een goed evenement neerzetten dan komt er heel wat op je pad in elk geval. Met promotieartikelen bedrukken alleen ben je er niet. Er is meer werk te doen.

Evenement promoten

Belangrijk is, nadat je een doelstelling bepaald hebt, een datum hebt vastgesteld en een locatie hebt bepaald, om je evenement te promoten. Hoewel je er zelf waarschijnlijk steeds mee bezig bent, geldt dat niet voor de mensen om je heen en zeker niet voor je doelgroep. Doe daarom actief aan promotie. In het kader van promotie heb je voldoende opties. Zo kun je mensen per post uitnodigen. Dit zou je ouderwets kunnen noemen, niets is echter minder waar. Het is juist zeer persoonlijk om iemand per post uit te nodigen. Mensen voelen zich vereerd en zullen eerder jouw kant opkomen. Je maakt bij de promotie uiteraard gebruik van je persoionlijke netwerk, deelt zoveel mogelijk publicaties en denk ook aan promotieartikelen. Is het warm weer tijdens je evenement, dan kun je bijvoorbeeld denken aan waterflessen met logo of bidons met logo voor mensen die op de fiets naar je evenement komen.

Zelf podium bouwen; benodigdheden

Je kunt op verschillende manieren een podium bouwen en misschien opvallend is dat je met bierkratten prima een stevig en solide posdium kunt bouwen. En wees gerust, want de bierkratten zie je uiteindelijk niet terug. Voor een dergelijk podium heb je veel bierkratten nodig. Bierkratten hebben een zeer goede draagkracht. Je zet de bierkratten op de kop tegen elkaar aan over heel het oppervlak van het podium. Uiteindelijk leg je er een plank overheen met tapijt. Met de plank sluit je eventueel zwakke plekken in het podium uit. De plank schroef je vast in de hoeken van het podium. Zo kan de plank er niet afschuiven. De rand werk je af met stof, ook wel een rok genoemd. Je niet de stof aan de zijkant in de houten plank vast.

Goed verdienmodel

Je wilt natuurlijk de kosten van je evenement gedekt hebben. Je kunt kiezen voor verschillende verdienmodellen om eventueel nog wat geld aan het evenement over te houden. Zo kun je sponsoren zoeken voor het dekken van de vaste kosten en kun je advertenties gaan verkopen. Wat ook zou kunnen is het verkopen van VIP-tickets. Je kunt ook een aantal betaalde standhouders vragen en een loterij of een veiling organiseren. Best kans dat je zo een aardig centje verdient aan het evenement.

Gerelateerde artikelen

Back to top button