Overig

Waarom toegangscontrole een must is voor je bedrijf

Een toegangscontrolesysteem laat je zien wie er jouw bedrijf binnenkomt. Op deze manier kun je via een sleutelhanger, pincode, toegangskaart of andere moderne technologieën jouw medewerkers toegang geven. Dit doe je door middel van individuele machtigingen. Zo kun je de toegang tot jouw hele bedrijf makkelijk beheren en controleren. Hieronder vind je 4 redenen waarom de toegangscontrole een must is voor je bedrijf. 

1. Geautoriseerd personeel

Als je gebruik maakt van een toegangscontrolesysteem dan kun je de toegang tot bepaalde gebouwen of ruimtes beperken tot een selecte groep personeel. Toegangsrechten kunnen worden ingesteld voor individuen of voor groepen. Deze rechten kun je aanpassen op basis van tijd, dag, week of jaar. 

Je kunt er ook voor kiezen om jouw personeel tijdelijk toegang te geven. Dit is handig als je te maken hebt met mensen die slechts een beperkte tijd toegang hebben tot een specifiek gedeelte van je bedrijf. Hierdoor komen er alleen mensen in een gebouw of ruimte die er ook echt horen te zijn. Zij kunnen daadwerkelijk naar binnen. Voorbeelden van ruimtes die vaak gebruik maken van een toegangscontrole zijn: magazijnen, directiekantoren, IT-ruimtes en pauzeruimten. 

2. Contactloos toegang 

Contactloze toegang is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden vanwege de verspreiding van het coronavirus. Veel bedrijven zijn op zoek gegaan naar nieuwere manieren om verspreiding van ziektes tegen te gaan. De verbeterde schoonmaakprotocollen en het regelmatig wassen van je handen zijn de manieren om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Toch kan een contactloos toegangscontrolesysteem eveneens de verspreiding van ziektes tegengaan. 

Met contactloze toegang beperk je het aantal mensen die openbare oppervlakken, zoals deur- en liftknoppen, aanraken. Deze openbare oppervlakken kunnen ziektes bevatten. Wanneer je dergelijke oppervlakken niet aan hoeft te raken, verklein je de kans op ziekten hiermee aanzienlijk. 

3. Houd een activiteitenlogboek bij

Met toegangscontrole kun je alle activiteiten in je bedrijf loggen. Dit kan enorm waardevolle informatie opleveren voor de beveiliging van je bedrijf. Zeker wanneer er problemen ontstaan. Denk hierbij aan het missen van goederen uit een magazijn. Het beveiligingsbedrijf kan via de activiteitenlogboeken zien welke werknemers in de betreffende periode aanwezig waren. 

4. Meer controle bij personeelswisselingen

Wanneer er nieuwe personeelsleden in dienst komen, hebben zij een sleutel van je het bedrijfspand nodig. Dit kan uiteindelijk een kostbaar en tijdrovend proces worden. Wanneer een oud-medewerker de sleutels niet inlevert, heeft diegene toegang tot jouw bedrijf. Je wilt geen extra risico’s lopen en je laat voor de zekerheid nieuwe sleutels maken. 

Het laten maken van nieuwe sleutels is overbodig bij het gebruik van een toegangscontrolesysteem. Met dit systeem maak je het beheer van personeelswisselingen een stuk eenvoudiger. Jouw bedrijf kan op elk moment sleutelhangers, pincodes of druppels op non-actief zetten. Op deze manier wordt het toekennen, intrekken of wijzigen van toegangsrechten gemakkelijk. Dit is de perfecte manier om de veiligheid van jouw bedrijf te verbeteren en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat sleutels overbodig zijn. Ben je overtuigd van het belang van toegangscontrole voor jouw bedrijf en kun je wel wat hulp gebruiken om jouw bedrijf te beveiligen? Dan kan je vrijblijvend advies krijgen van BINK Beveiliging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button