Overig

Waar moet je op letten bij een verhuizing naar Den Haag?

Een verhuizing naar Den Haag is een grote stap in je leven. Naar de Hofstad verhuizen betekent een grote verandering in hoe je leven eruitziet. Daarom kun je dit vaak maar beter goed voorbereiden, zodat je weet waar je aan toe bent. Er komt namelijk altijd meer bij kijken dan je denkt bij een verhuizing naar Den Haag. Van oriëntatie op de buurt tot uiteindelijk het inschakelen van verhuisbedrijf Den Haag voor de verhuizing. Je moet van alles regelen waardoor het nogal hectisch kan worden wanneer je zaken vergeet. Wij hebben een overzicht voor je gemaakt.

Welke wijk past bij jou?

Zoals iedere grote stad kent ook Den Haag verschillende wijken met verschillende kenmerken. In welke wijk je jouw huis gaat zoeken is voor veel mensen afhankelijk van hun achtergrond, maar vooral van hun budget. Zo heb je rustige dure wijken die erom bekend staan veel jonge professionals en rijke expats te huisvesten zoals bijvoorbeeld Benoordenhout. Ook zijn er klassieke Hollandse wijken zoals bijvoorbeeld Scheveningen of het Zeeheldenkwartier, maar heb je ook hele diverse wijken waar het bovendien voordelig wonen is. Denk bijvoorbeeld aan Transvaal of de Schilderswijk. Het is belangrijk om goede kennis te hebben van in welke wijk je komt te wonen.

Bereikbaarheid

Naast de locatie en omgeving waar je komt te wonen is bereikbaarheid voor veel mensen ook een puntje. Nu is Den Haag mede door 2 grote stations en een directe wegverbinding via onder andere de A4 en A12 bijzonder goed te bereiken, maar soms kan het daardoor wel druk zijn. Houd er dus rekening mee dat filerijden voor veel Hagenaren dagelijkse kost is. Ook is bijvoorbeeld parkeren in Den Haag over het algemeen lastiger dan elders in Nederland. Controleer dus of je niet toevallig een parkeervergunning moet aanvragen voor jouw adres voordat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Gemeentelijke regels

Den Haag is een grote stad en daarbij komen ook veel regels kijken. Naast parkeervergunningen heb je bijvoorbeeld ook te maken met allerlei gemeentelijke heffingen en zijn er vaak ook regelingen voor bepaalde afvalstoffen en huisvuil. Daarnaast bestaan er ook aparte gemeentelijke regelingen voor het hebben van huisdieren. Deze kun je vinden op de website van de gemeente Den Haag, zodat je weet waar je aan toe bent.

Werkgelegenheid

Over het algemeen ligt het werk voor het oprapen in Den Haag. Alleen is er niet voor iedereen iets te doen. Wanneer je besluit naar Den Haag te verhuizen dan kan het dus handig zijn om je eerst te oriënteren op de banen die allemaal aan te grijpen zijn in Den Haag. Zo weet je waar je allemaal aan de slag kunt. In Den Haag is er bijvoorbeeld ontzettend veel werk op het gebied van beleid maken, recht en alles daaromheen. Dat heeft uiteraard te maken met de aanwezigheid van onder andere het Binnenhof en het Vredespaleis.

Scholen

Wanneer je kinderen hebt, dan heb je natuurlijk wel een plek nodig om ze heen te sturen. Nou sluiten de meeste scholen in principe aan bij de wijk waar ze gelegen zijn om logische redenen, maar het kan toch slim zijn om uitgebreid onderzoek te doen naar welke scholen er allemaal in Den Haag te vinden zijn. Zo kan een school heel goed zijn, maar helemaal niet bij je kinderen passen of juist precies andersom. Je kunt verschillende gidsen aanvragen, maar je doet er vaak ook goed aan om eerst een aantal open dagen te bezoeken van verschillende scholen zodat je een gevoel bij een school kunt krijgen.

Vrije tijd

Naast werk en wonen is uiteraard vrijetijdsbesteding ook belangrijk voor veel mensen. Ook kan het een goede manier zijn om nieuwe mensen in een nieuwe stad te leren kennen. Zo kun je bijvoorbeeld lid worden van een sportclub, bij een groepsles bij een trainer of sportschool aansluiten of wordt je lid van een hobbyclub. Denk daarbij aan knutselen of een boekenclub. Zo heb je een leuke en leerzame of juist sportieve vrijetijdsbesteding waarbij je ook nog eens de mogelijkheid hebt om een netwerk in de nieuwe stad op te bouwen.

Goede oriëntatie scheelt een hoop wanneer je naar Den Haag verhuist dan komt daarbij dus een hoop oriëntatie kijken. Voordat je de verhuisservice contacteert, moeten er knopen worden doorgehakt. Je moet de juiste beslissing zien te nemen om je op den duur echt thuis te gaan voelen in Den Haag. Wanneer je dit doet weet je echter wel waar je aan toe bent en kun je na de verhuizing dus echt beginnen aan een nieuwe fase in je leven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button