Overig

Je hebt zonnepanelen op je dak gelegd: wat is de volgende stap?

Steeds meer mensen maken geld vrij om hun huis te verduurzamen. Dat is niet alleen een goede stap richting een beter milieu, het is ook een goede stap voor mensen die hun portemonnee in de gaten willen houden. Blijf je namelijk gebruikmaken van fossiele brandstoffen, dan betaal je daar tegenwoordig een vermogen voor. Dit geld kun je veel beter investeren in duurzame energie zoals bijvoorbeeld zonnepanelen. Wanneer jij al zonnepanelen op je dak hebt aangebracht, is het tijd om de rest van je woning aan te pakken. Als de panelen namelijk eenmaal geïnstalleerd zijn, is het zorg om deze zo efficiënt mogelijk te gaan gebruiken. Wij laten je zien hoe je je woning duurzaam kunt verwarmen door op elektrische verwarming over te stappen. 

Stap over op elektrisch 

Als je in staat bent om je eigen stroom op te wekken, is het vervolgens een verstandige zet om te zorgen dat je zoveel mogelijk gebruik gaat maken van elektrische apparatuur. Waar vroeger elektrische verwarming de duurste vorm van verwarmen was, daar wordt dit nu een van de meest aantrekkelijke vormen. Een elektrische kachel is namelijk eenvoudig aan te brengen en heeft enkel een stopcontact nodig om goed te kunnen werken. Dat is een groot verschil met de traditionele gaskachel waarvoor je je huis volledig moest verbouwen om een extra warmtebron toe te voegen. Alleen al vanwege de eenvoudige installatie is elektrische verwarming een heuse aanrader. Welk model is het meest geschikt voor jouw huis? Bekijk deze elektrische kachels van Slimmeheater.nl

Moeilijke ruimtes eenvoudig verwarmen 

Heb jij een douche die maar niet droog te krijgen is en daardoor vol zit met schimmels? Dan is het tijd om eens te kijken of je ook een infraroodpaneel zou willen plaatsen. Het voordeel van deze panelen is dat ze dun zijn en zeer eenvoudig te installeren. Heb je weinig of geen ruimte voor deze panelen op de muur, dan kun je ze ook aan het plafond monteren. Voor de warmte die deze panelen afgeven maakt dat namelijk niets uit. Sterker nog, wanneer de warmte van boven komt, voelt het net alsof je heerlijk in de zon staat. Daarmee zorgt het paneel er niet alleen voor dat het vochtprobleem wordt opgelost, maar ook dat het veel aangenamer wordt om in jouw badkamer te staan. Zelfs wanneer het volop winter is, hoef jij niet bang te zijn dat je koud zult worden. 

Goede bijverwarming

Tot slot willen we je ook nog wijzen op de mogelijkheid om elektrische verwarming als bijverwarming te gebruiken. Je kunt een mobiele kachel kopen die je neer kunt zetten waar jij de warmte nodig hebt. Moet je een dagje thuiswerken en is het frisjes in je thuiskantoor? Zet het kacheltje even onder je bureau en je kunt comfortabel aan je werk gaan. Wil je de was op zolder sneller laten drogen? Zet er even een elektrisch kacheltje neer en je zult zien dat je was in een mum van tijd weer kurkdroog is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button