Overig

Isolatieglas niet mogelijk? Kies dan voorzetramen

In bepaalde gevallen is het niet mogelijk om voor dubbel glas te kiezen. Denk maar aan monumenten en historische panden. Als je echter toch wat wilt doen aan de torenhoge energierekening, zou je kunnen werken met voorzetramen.  Zo kun je alsnog besparen en ban je de tocht zo goed als helemaal uit in het pand.

Perfect alternatief voor dubbel glas

Voorzetramen worden alom beschouwd als een perfect alternatief voor dubbel glas. De energiewinst die je pakt is weliswaar minder groot, maar toch. Voorzetramen zijn speciale ramen die prima voor bestaand glas te plaatsen zijn. Op die manier blijft het kozijn gewoon mooi en goed maar verminder je wel degelijk tocht en zeker ook warmteverlies. Dat maakt dat je ook flink gaat besparen op je energierekening. Voorzetramen zijn er in verschillende glasdiktes en je kunt kiezen voor het monteren met schroeven of scharnieren. Voorzetramen kun je dezelfde RAL kleur geven als het bestaande kozijn.

Je wooncomfort wordt verhoogd en je gebruikt minder energie

De grootste voordelen van het plaatsen van voorzetramen is dat het wooncomfort verhoogd wordt en dat je energienota daalt. Sterker nog, met voorzetramen zul je tot wel 50 procent minder warmte verliezen via de ramen. Ook de geluidsisolatie wordt sterk verbeterd en ook van tocht is met deze ramen veel minder sprake. Vaak zijn glasdiktes van 5 of 6 millimeter mogelijk en kun je kiezen voor gelaagd glas. Je kunt voorzetramen vast monteren, je kunt ook werken met een scharnier. Dit kan als het bestaande raam bijvoorbeeld ventilatieopties heeft of geopend kan worden.

Extra bescherming tegen inbrekers en dus extra veiligheid

Voorzetramen bieden overigens meer voordelen. Zo ben je extra beschermd en ervaren mensen een veiliger gevoel met deze ramen. Je bent ook beter beschermd tegen inbrekers, simpelweg omdat de ramen erg moeilijk stuk te krijgen zijn. Door het laten plaatsen van voorzetramen wordt het pand ook meer waard en wordt je leefcomfort verbeterd. Dit heeft vooral te maken met het uitblijven van tocht en kou in het pand. De voorzetramen gaan bovendien tussen de 10 en 15 jaar mee en zijn snel en gemakkelijk aan te brengen. Een thermische onderbreking is niet mogelijk. Nadeel? Er bestaat met voorzetramen kans op de vorming van condens. En dus moeten er wel voldoende ventilatiemogelijkheden zijn. Laat jij de ramen door een specialist plaatsen, dan kan die voldoende ventilatie creëren door kleine gaatjes of inkepingen in het kozijn van het raam te plaatsen. Dan is dus ook dat probleem opgelost.

Gerelateerde artikelen

Back to top button