Klussen

Zonnepanelen te duur? Niet wanneer je deze zelf installeert!

Er zijn mensen die niet voor zonnepanelen kiezen om de simpele reden dat ze de panelen te duur vinden. Je kunt echter fors op de kosten besparen. Zo kun je zelf zonnepanelen plaatsen. Speciaal voor de mensen die dat willen zijn er doe-het-zelf-zonnepaneel pakketten beschikbaar. Zo bespaar je op de kosten voor het laten aanleggen van de zonnepanelen en dat kan veel geld schelen.

De configurator helpt je bij het samenstellen van het pakket

Een doe-het-zelf-pakket bestaat uit zonnepanelen, omvormer, montagemateriaal en bekabeling. Deze onderdelen kan je zelf samenstellen met behulp van een configurator. Daarmee geef je aan hoeveel panelen je wenst en doorloop je logische stappen om vervolgens de prijs in beeld te krijgen. Je hebt dan een pakket geheel naar wens dat je zelf monteert en waarmee je dus heel wat geld bespaart.

Er zijn verschillende soorten omvormers beschikbaar

Ook bij een doe-het-zelf-pakket heb je wat keuzes te maken. Zo heb je de keuze voor zonnepanelen met een witte backsheet of je kiest voor allblack zonnepanelen. Dan heb je natuurlijk nog de exacte specificaties en afmetingen. Voorts zijn er verschillende omvormers beschikbaar, die door verschillende merken geleverd kunnen worden. Je kiest voor een 1-fase omvormer of een 3-fase omvormer. Ook met een doe-het-zelf-pakket kun je de zonnepanelen steeds monitoren. Dit is en blijft erg interessant. Je kunt dit doen op het scherm van de omvormer, je kunt de zonnepanelen ook 24/7 in de gaten houden via de telefoon en de computer middels grafieken.

Landscape of portrait?

Natuurlijk dien je als je zelf monteert wel over een montagesysteem te beschikken. Ook dit loopt heel simpel via de configurator. Zo moet je aangeven welk daktype je hebt en welke dakbevestiging je wilt gaan toepassen. Vervolgens word je uitgelegd hoeveel je van alles precies nodig hebt. Verder is het nog belangrijk in hoeveel rijen jij het doe-het-zelf-pakket gaat leggen. Ook de vraag of je de panelen in landscape of in portrait gaat plaatsen.

Heb jij je pakket compleet dan plaats je die in het bekende winkelmandje en kun je het pakket nog even nalopen. Je hebt nog de ruimte om speciale wensen aan te geven bij de ‘notities’. Als je vervolgens bij betaalmethode kiest voor de optie offerteaanvraag dan kunnen die wensen nog gehonoreerd worden. Doorgaans wordt een doe-het-zelf-pakket binnen een week geleverd. Hierna kan je meteen met je aankoop aan de slag. Want je bespaart liever vandaag dan morgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button