Overig

Hoe bedrijfskleding kan bijdragen aan een veiligere werkomgeving

Bedrijfskleding speelt niet alleen een belangrijke rol bij de branding van je bedrijf, maar ook bij het creëren van een veiligere werkomgeving. Zo kan het er op de bouwplaats door middel van reflectie voor zorgen dat je goed wordt gezien en in het ziekenhuis een rol spelen bij een betere hygiëne. In dit artikel ontdek je vier manieren waarop bedrijfskleding bijdraagt aan een veiligere werkomgeving. 

Herkenning

Door specifieke bedrijfskleding te dragen, word je als werknemers sneller herkend als onderdeel van een bepaald bedrijf of team. Dit is vooral van belang op drukke werkplekken zoals een bouwplaats. Zeker wanneer er op één werkplek meerdere bedrijven of aannemers actief zijn, is herkenning waardevol. Het helpt verwarring te voorkomen en maakt de werkzaamheden efficiënter. Een manier om voor extra herkenning te zorgen, is door je bedrijfskleding te laten bedrukken. Ben je op zoek naar een bedrijf dat je daarbij kan helpen? Neem dan zeker een kijkje online.  Werkjassen bedrukken is bijvoorbeeld al mogelijk vanaf één stuk. Uiteraard kun je ook kiezen voor andere soorten bedrijfskleding. 

Speciale veiligheidskleding

Daarnaast bestaat er ook speciale veiligheidskleding waarmee je bijdraagt aan een veiligere werkomgeving. Dit soort bedrijfskleding beschikt bijvoorbeeld over extra bescherming of reflecterende strips. Dit soort strips vergroten de zichtbaarheid van werknemers. Vooral in werkomgevingen met weinig licht kan dit cruciaal zijn. Het vermindert het risico op ongelukken.

Accessoires

Ook zijn er verschillende accessoires die aan een werkoutfit toegevoegd kunnen worden voor extra veiligheid. Denk hierbij aan helmen, brillen, handschoenen en/of gehoorbescherming. Dit soort accessoires beschermen werknemers tegen specifieke gevaren. Bovendien zijn je werknemers goed herkenbaar met bedrukte accessoires. 

Hygiëne

In sommige werkomgevingen, zoals bijvoorbeeld de gezondheidszorg, is het belangrijk om bedrijfskleding te dragen die voldoet aan bepaalde hygiënenormen. Dit kan bijvoorbeeld de verspreiding van ziektekiemen verminderen. Ook bestaat er bedrijfskleding die speciaal is ontworpen om snel en eenvoudig te reinigen. Ook deze bedrijfskleding kan worden bedrukt met het logo of de bedrijfsnaam. 

Een veilige werkomgeving is altijd van groot belang. Niet alleen op de bouwplaats, maar ook in de voedselindustrie, gezondheidszorg en andere sectoren. Een veiligere werkomgeving creëren kan op meerdere manieren. Eén daarvan is het gebruik van de juiste bedrijfskleding. Ten eerste kan het zorgen voor meer herkenning. Dit voorkomt verwarring en maakt werkzaamheden efficiënter. Ook speciale veiligheidskleding en bepaalde accessoires dragen bij aan de veiligheid. In de gezondheidszorg speelt hygiëne ook een rol. Wanneer schaf jij goede werkjassen of andere bedrijfskleding aan? 

Gerelateerde artikelen

Back to top button