Overig

Domotica houdt jouw huis veilig tijdens je vakantie

Ga je dit jaar nog op vakantie? Dan wil je natuurlijk wel gewoon met een veilig gevoel op pad. Een groot gedeelte van de inbraken gebeuren wanneer je van huis bent, en dus is het een goed idee je huis in jouw afwezigheid goed te beschermen. Dat kun je goed doen met domotica. De verschillende toepassingen van domotica kunnen ervoor zorgen dat je inbrekers zoveel mogelijk ontmoedigt, het kunt laten lijken alsof je gewoon thuis bent wanneer je vakantie viert en kun je je huis uitstekend in de gaten houden. In dit artikel leggen we je uit hoe jij met een domotica installatie je huis kunt beveiligen tijdens je vakantie. Daarmee ga je met een veilig gevoel op pad! 

Wat is domotica?

Domotica heeft veel verschillende toepassingen. In het kort heeft het te maken met het automatiseren en optimaliseren van je huis. Zo kun je verschillende processen volledig automatisch laten gaan, en zorg je ervoor dat je op afstand controle hebt over je huis. Je kunt de kachel bijvoorbeeld automatisch aan en uit laten schakelen wanneer je je huis binnenkomt of juist verlaat, controleren of alle ramen en deuren wel op slot zijn wanneer je al onderweg bent, en de planten in je tuin volautomatisch bewateren. Via je smartphone kun je goed in de gaten houden wat er in je huis gebeurt, ook wanneer je in het buitenland bent. Dat maakt een domotica-systeem een waardevolle toevoeging aan je huis!

Alsof je gewoon thuis bent

Inbrekers laten zich tegenwoordig niet meer voor de gek houden door een lampje dat elke avond rond dezelfde tijd aan- en uitgaat. Gelukkig biedt domotica verschillende manieren om het te laten lijken alsof je gewoon thuis bent. Zo kun je muziek laten afspelen, of het blaffen van de hond wanneer er iemand te dicht bij het huis komt. Je kunt de gordijnen open en dicht laten gaan op realistische momenten, kunt de TV en radio laten aanslaan wanneer je die normaal gesproken aan zou hebben, en kunt daarmee de illusie wekken dat iemand thuis is.

Zoek hulp van een domotica-specialist

Een domotica-specialist kan hulp bieden bij het optimaliseren van jouw huis. Een domotica-systeem integreren in je huis is altijd maatwerk, omdat iedereen andere wensen en voorkeuren heeft. Kies jij voor een systeem van Fibaro, of juist van Satel? Een specialist kan jou goed adviseren, waardoor je je huis perfect op jouw wensen aan kunt laten sluiten. Goed idee? Neem dan eens contact op met Comfortica!

Gerelateerde artikelen

Back to top button