Overig

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn efficiënter, betaalbaarder en milieuvriendelijker dan ooit. De belastingvoordelen zorgen ervoor dat zonne-energie in 2022 een nog aantrekkelijkere investering is voor iedere huiseigenaar. Zoals bij elke investering het geval is, is investeren in zonne-energie niet voor elke huiseigenaar weggelegd. Dit is afhankelijk van de geografische ligging, de windrichting van het dak en het huidige elektriciteitsverbruik van de bewoner. In de meeste situaties en gebieden in Nederland, wegen de kosten van installatie en onderhoud niet op tegen de voordelen van zonnepanelen. In deze blog lees je meer over de voordelen van zonnepanelen.

Zonne-energie is een bewezen technologie.

De geschiedenis van het gebruik van zonne-energie, begon  aan het einde van de 19e eeuw met wetenschappelijke experimenten. De eerste ‘fotovoltaïsche’ siliciumcel die zonne-energie kon omzetten in stroom voor elektrische apparatuur, werd al in 1954 geïntroduceerd. En in 1983 bedroeg de wereldwijde zonne-energie productie meer dan 21 megawatt. Dit kan één huishouden in een zonnig land per jaar al produceren. Bekijk hier hoe je zonnepanelen Limburg kunt laten installeren door BINK Solar.

Zonne-energie werkt in bijna elk klimaat

Veel mensen denken dat zonne-energie niet werkt in koudere klimaten. Dat is absoluut niet waar. Zonnepanelen blijken zelfs efficiënter in koudere temperaturen te zijn, omdat overmatige warmte de geproduceerde spanning kan verminderen. Hoewel een zonnesysteem meer elektriciteit genereert wanneer het meer uren aan de zon wordt blootgesteld, zijn moderne panelen zeer efficiënt en kunnen ze zelfs bij weinig licht nog energie opwekken. Iemand die bijvoorbeeld in London woont, heeft misschien een iets groter zonnesysteem nodig om dezelfde resultaten te behalen als iemand die in Zuid-Spanje woont. Zonne-energie werkt dus overal waar daglicht is.

Zonne-energie is betaalbaarder dan ooit

De aanschafprijs van een zonnesysteem is aanzienlijk gedaald. Sinds 2015 zijn de kosten met ongeveer 22% gedaald en de prijzen blijven dalen. Wereldwijd is zonne-energie gemiddeld goedkoper dan conventionele energiebronnen. Er zijn verschillende financiële stimulansen beschikbaar, zoals belastingvoordelen en subsidies, die helpen om zonne-energie voor meer gezinnen betaalbaar te maken. Er zijn daarnaast verschillende financieringsopties voor zonne-energie, van leasing zonder aanbetaling tot leningen voor woningverbetering. Op deze manieren wordt zonne-energie betaalbaar.

Zonne-energie komt het hele elektriciteitsnet ten goede

Over de hele wereld kan overtollige zonne-energie door het conventionele elektriciteitsnet worden gebruikt. Afhankelijk van het lokale beleid wordt de eigenaar van de zonne-energie vaak gecompenseerd voor die bijdrage. Dit is nog een reden waarom het verstandig is om zonnepanelen Bergen op Zoom direct te bestellen.

Zonnepanelen hebben een lange levensduur

Zonnepanelen zijn over het algemeen vrij duurzaam en zelfs bestand tegen barre weersomstandigheden. Denk hierbij aan de impact van hagel of extreme hitte.

Zonnepanelen kunnen de waarde van woningen verhogen

Eén van de voordelen van zonne-energie bestaat eruit dat de toevoeging van zonnepanelen over het algemeen de waarde van jouw woning verhoogt. In 2019 ontdekte een vastgoedmarkt dat huizen met zonnepanelen doorgaans voor een hogere prijs verkocht worden dan andere vergelijkbare huizen.

Zonne-energie is een onpartijdige, sociaal geaccepteerde en praktische alternatieve energiebron

Zonne-energie is voor iedereen een goed alternatief. Het wordt omarmd door mensen uit het hele sociaal-politieke spectrum. Huiseigenaren van alle demografische achtergronden blijven zonne-energiesystemen installeren. Grote banken financieren zelfs zonne-energie initiatieven. Progressief zonne-energiebeleid wordt op staatsniveau door heel Europa gestimuleerd. De milieuvoordelen van zonne-energie zijn onmiskenbaar, maar het wordt vooral breed omarmd omdat het zonne-eigenaren geld bespaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button