InterieurOverig

3 tips om je kleine huis groter te laten ogen!

Meeste jongvolwassenen beginnen in een klein huisje waar alleen het broodnodige in past: een badkamer, een keuken, een bed en met geluk een kleine woonkamer. Maar om je kleine huis groter te laten ogen zijn er een aantal tips die je kan volgen om dit tot werkelijkheid te maken, daarom vertellen we je in dit artikel 3 tips die je helpen met het creëren van de illusie van een groter huis!

Vloer

De vloer kan je in verschillende soorten aanschaffen. Denk hierbij aan vinyl, laminaat en tapijt, maar het is belangrijk om de illusie van een groter huis te beginnen met de vloer. Wat Voor vloer je hebt, de kleur ervan en hoe het ligt is namelijk erg bepalend voor de illusie. Een donkere kleur zorgt er namelijk voor dat je huis kleiner oogt, terwijl een licht gekleurde vloer er juist voor zorgt dat je huis groter oogt. Daarnaast kan je ook kiezen, als je laminaat hebt, of je je vloer in de lengte of de breedte legt. Door laminaat in de breedte te leggen zorg je er namelijk voor dat je huis langer oogt terwijl in de breedte leggen ervoor zorgt dat deze breder oogt.

Licht

Ook licht is belangrijk bij de illusie van een huis groter laten lijken dan hij werkelijk is. Dit doe je door verschillende lichtbronnen te plaatsen of rekening mee te houden. De lichtbronnen kunnen verschillen van natuurlijke bronnen, zoals licht door het raam of lampen en zelfs kaarsen. De clue van de illusie met het licht is dat de lichtbronnen op verschillende hoogtes geplaatst moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een hoge stalamp die van boven als lichtbron functioneert en kaarsen op de salontafel die wat lager als lichtbron aan de illusie toevoegen. Voor leuke lampen in verschillende design kan je terecht bij www.lampenmaster.nl hier is een variatie aan lampen te vinden voor elk interieur.

Meubels

Natuurlijk zijn meubels erg belangrijk in een klein interieur. Om de illusie van een groter huis op te wekken moet je niet afschrikken van grote meubels. De woonkamer kan bijvoorbeeld een ietwat grotere bank zijn dan een simpele 2 zitter. Ook een groot bed is aan te raden. Grote meubels in een kleine ruimte zorgen ervoor dat de ruimte groter oogt. Natuurlijk moeten niet alle meubels groot zijn, kies daarom 1 groot meubelstuk per ruimte. Een andere tip die je mee kan nemen tijdens het kiezen van meubels is dat ruimte onder de meubels helpt met de illusie van een groter huis. Een bank of bed op hoge poten zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijk eronder kan kijken wat de ruimte groter doet lijken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button