Klussen

Wat kun je met een decoupeerzaag?

Inhoudsopgave
  • Decoupeerzaag: voor de fijnere klus
  • Beschikt over een pendelinrichting
  • Ook geschikt voor verstekzagen

Wij van huistools.nl hoef je niets meer te vertellen over zagen. Daar weten we alles van namelijk. Toch is er een grote groep mensen die weliswaar weet wat een decoupeerzaag is, maar geen weet heeft van de toepassingsmogelijkheden van deze bijzondere zaag. Lees daarom snel verder als je wilt weten waarom, een decoupeerzaag niet zou misstaan in jouw arsenaal van gereedschap.

Decoupeerzaag is vooral erg veelzijdig

Vooropgesteld, een decoupeerzaag is een zeer veelzijdige zaag. Het is een zaag die geschikt is voor zo goed als alle doe-het-zelf-klusjes en dan specifiek het wat fijnere klusje dat op je wacht. De decoupeerzaag is perfect om bijvoorbeeld cirkels te maken, hoeken af te ronden of om hapjes uit een bepaald materiaal te zagen. Ook is het met deze zaag prima mogelijk om de onregelmatige vormen uit plaatmateriaal te zagen. Nee, voor het betere recht-toe-recht-aan werk kun je beter de decoupeerzaag aan de kant schuiven en gebruik maken van een cirkelzaag.

Bijzonder is de pendelinrichting op de elektrische decoupeerzaak

Het is goed te weten dat je decoupeerzagen hebt met verschillende slagen per minuut (s/min) Als je kunt kiezen, neem dan altijd een zaag met verschillende zaagsnelheden boven een uitvoering die over een of twee standen beschikt. Dan namelijk kun je de zaagsnelheid steeds perfect aanpassen aan het te zagen materiaal. Dat de decoupeerzaag zo veelzijdig is en behalve op en neer ook naar voren en achter beweegt is te danken aan de pendelrichting op de elektrische decoupeerzaag. Daarom juist kan de zaag hapjes uit het materiaal nemen en eet het zich een baan door het materiaal. Het is maar net wat je wilt, deze zaag kan het. Bovendien wordt het zaagproces zo gewoon lichter en bovendien zaag je sneller.

Ook voor verstekzagen

Met een decoupeerzaag is verstekzagen ook mogelijk. Zeker als je veel klusjes hebt waarbij verstekzagen een must is, doe je er verstandig aan een decoupeerzaag aan te schaffen. Dan kun je namelijk onder een hoek van 45 graden zagen. Een decoupeerzaag kan dus veel en is geschikt voor verschillende klussen. Eigenlijk mag deze zaag niet ontbreken in jouw gereedschapscollectie. Vroeg of laat heb je deze bijzondere zaag een keer nodig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button