Klussen

Kwalitatief goede dakbedekking

Als je een nieuwe dakbedekking gaat aanschaffen, is het belangrijk om naar de kwaliteit te kijken. De kwaliteit van de dakbedekking moet goed zijn. De dakbedekking vormt namelijk een heel belangrijk onderdeel van jouw woning. De dakbedekking bepaalt voor een groot deel het wooncomfort dat jij binnen ervaart. Jouw dakbedekking zorgt ervoor dat je binnen droog zit. Door te investeren in een kwalitatief goede dakbedekking investeer je dus indirect in je wooncomfort. 

Compleet nieuw dak 

Is jouw gehele dakbedekking aan vervanging toe? Wil je een compleet nieuw dak plaatsen? Dan biedt een EPDM dakbedekking uitkomst. Deze dakbedekkingssoort is tegenwoordig heel populair. De populariteit heeft onder andere te maken met de kwaliteit van het materiaal. EPDM is een rubbersoort. Het materiaal is sterk waardoor het bestand is tegen alle weersomstandigheden. Wanneer je kiest voor deze dakbedekkingssoort weet je dus dat je er binnen droog bij zult zitten. Niet alleen nu, maar ook op de langere termijn. Door de hoge weerbaarheid van deze rubbersoort gaat de dakbedekking lang mee. De levensduur van een EPDM dak kan oplopen tot wel vijftig jaar. Je kunt daarmee stellen dat een EPDM dak een duurzame investering is voor jouw portemonnee. 

Dakgoten repareren met EPDM

Wil jij niet jouw gehele dakbedekking vervangen? Is slechts een klein deel van jouw dakbedekking aan vervanging toe? Dan kun je eveneens voor de rubbersoort EPDM kiezen. EPDM wordt ook veelvuldig gebruikt voor kleine dakrenovaties. Het komt regelmatig voor dat enkel de bekleding in de dakgoot aan vervanging toe is. Je kunt voor zo’n reparatie dan een EPDM strook aanschaffen. Dit betreft een relatief kleine hoeveelheid EPDM dat speciaal bedoeld is voor dit soort reparaties. Ga jij jou dakgoot opnieuw bekleden met EPDM? Vergeet dan vooral de afwerking van de dakgoot niet. Plaats bijvoorbeeld een daktrim om ervoor te zorgen dat het dakbedekkingsmateriaal op zijn plek blijft. En gebruik EPDM kit voor een nette en waterdichte afwerking van het geheel. 

Welke materialen moet je gebruiken?

EPDM heeft als groot voordeel dat je het zelf kunt plaatsen. Je hoeft geen dakdekkers in te huren. Jij kunt gewoon zelf zonder enige specialistische kennis of ervaring de dakbedekking aanbrengen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is het juiste materieel. Maar welke materialen heb je precies nodig? Uiteraard heb je het dakbedekkingsmateriaal zelf nodig. Maar ook diverse EPDM lijmsoorten en EPDM kit behoren tot de essentiële materialen. Wil je er zeker van zijn dat je nergens op misgrijpt? Dan is het slim om een EPDM pakket aan te schaffen. Dit pakket omvat alle materialen die jij nodig hebt voor een succesvolle plaatsing van het EPDM dak.

Gerelateerde artikelen

Back to top button