Klussen

Heb je zonnepanelen? Kies voor elektrische verwarming!

We staan steeds vaker stil bij de manier waarop we energie gebruiken. Aan de ene kant heeft ons energieverbruik invloed op het milieu en aan de andere kant stijgen de prijzen van gas en elektriciteit de laatste tijd behoorlijk. Logisch dus dat je hier over na denkt.

Heb je zonnepanelen? Dan is het interessant om eens na te denken over je aardgasverbruik. Over het algemeen ben je met aardgas net zoveel kwijt als met elektriciteit. Hoewel de kosten per eenheid van aardgas hoger zijn, verbruik je hier minder van en kom je onder de streep ongeveer gelijk uit. Maar wanneer je zonnepanelen hebt, is dit anders. We leggen het in dit artikel verder aan je uit.

Elektriciteit van zonnepanelen

Wanneer je de investering in zonnepanelen gemaakt hebt, tap je een groot deel van je elektriciteit van de zon af. Hiermee hoef je minder elektriciteit van de centrale te kopen en ben je dus goedkoper uit. Je hebt binnen de kortste keren je zonnepanelen al terug verdiend! Het is dan ook slim om maximaal gebruik te maken van de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwerkt en je gasverbruik te verminderen of zelfs helemaal te stoppen.

Voordelen van een elektrische verwarming

Een elektrische verwarming heeft een laag energieverbruik en een hoog rendement. Een ruimte met elektrische verwarming wordt relatief snel opgewarmd. Je kunt een elektrische verwarming gebruiken als aanvulling op je huidige verwarming of ervoor kiezen om je hele huis elektrisch te verwarmen. Een elektrische verwarming is goedkoper om te installeren en bovendien kun je een elektrische verwarming ook gebruiken in een ruimte waar geen aardgasaansluiting is.

Verschillende soorten elektrische verwarming

Er zijn verschillende soorten elektrische verwarming. Een elektrische kachel bevat een spiraal die wordt verhit door elektriciteit. Een ventilator blaast dan zachtjes de warme lucht de ruimte in. Hierdoor krijg je een aangename warmte in je kamer en wordt hij bovendien snel opgewarmd.

Een radiator bevat een vloeistof. Dit is meestal een speciale olie. Deze vloeistof wordt verwarmd waardoor de radiator opwarmt en warmte uitstraalt.

Er zijn ook radiatoren die door middel van infrarood opwarmen. Bij deze soort elektrische verwarming zul je merken dat het gebied rond de radiator voornamelijk het warmst is. Deze verwarming is dus vooral geschikt voor kleinere ruimtes.

Overstappen op een elektrische verwarming

Ook radiatoren bestel je tegenwoordig gemakkelijk online. Wil je optimaal gebruik maken van de elektriciteit die je zonnepanelen opwekken of wil je je aardgasverbruik deels verminderen? Dan vind je online verschillende goede radiatoraanbiedingen en kun je je nieuwe radiator of verwarming gemakkelijk bij je thuis laten bezorgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button