Keuken

Must have tools voor in je keuken

Gadget en tools, wie is er nu niet dol op? Helemaal wanneer we kijken naar de verschillende tools die we tegenwoordig hebben in onze keuken, kunnen we onszelf het natuurlijk een heel stuk makkelijker maken. Hoe fijn is het om niet met tranen in je ogen een paar uien te hoeven snijden of wanneer je gemakkelijk en snel met een digitale weegschaal precies kunt afwegen hoeveel kruiden je nodig hebt voor een bepaald gerecht? Kortom, alleen maar voordelen dus! Toch zien we dat lang niet iedereen gebruikmaakt van dit soort handige tool en daarom willen wij er een aantal met je bespreken. In het begin mag het dan misschien even wennen zijn, maar wanneer je ze een keer gebruikt hebt, kunnen we je verzekeren dat je niet meer zonder wilt en ook kunt.

Slowcooker

De slowcooker is een absolute aanrader voor iedereen die te druk is om uitgebreid te koken. Het voordeel van dit apparaat, is dat je alle ingrediënten ‘s ochtends in de pan kunt doen en je er vervolgens geen omkijken meer naar hebt. Met een slowcooker kun je allerlei gerechten langzaam laten sudderen, waardoor de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Dit is vooral handig tijdens drukke dagen, wanneer je niet veel tijd hebt om achter het fornuis te staan. Met een slowcooker kun je genieten van heerlijke maaltijden die bijna vanzelf worden bereid. Natuurlijk is dit niet voor alle gerechten even handig, maar wel wanneer je bijvoorbeeld een heerlijk pan hachee met stoofvlees wilt maken. Let er alleen wel op dat wanneer je deze onder de afzuigkap op je kookplaat zet, je een goede kookplaat beschermer gebruikt, zodat je kookplaat allereerst schoon blijft en ook niet beschadigd kan raken.

Spatscherm voor achter je kookplaat

Je kent het wel, je hebt net heerlijk gekookt en het enige wat je nog te doen staat, is het opruimen van alles wat je hebt gebruikt. Nu ontkom je er natuurlijk niet aan om je pannen af te moeten wassen, maar is het maar wat fijn dat je niet ook nog de muur achter je kookplaat moet gaan lopen poetsen. Met een spatscherm koken achter je kookplaat voorkom je dat de spetters vanuit de pan op de muur kunnen komen, wat je uiteindelijk een hele hoop poetswerk scheelt. Vooral wanneer je geen tegels, maar gewoon een geverfde muur hebt, blijft het op lange termijn altijd zichtbaar. Kies je voor een mooie strakke kookplaat, dan hoef je allereerst niet bang te zijn dat de muur vies wordt en geeft het ook direct een upgrade aan je keuken.

Digitale weegschaal

Je kent ze wel, die gerechten waarbij het ontzettend belangrijk is dat je alles goed afweegt. We kunnen je namelijk verzekeren dat het verschil tussen 5 of 6 gram chilipoeder, een wereld van verschil kan zijn als het gaat om de uiteindelijke smaak van je gerecht. Om er dan voor te zorgen dat je zeker weet dat je altijd exact de goede hoeveelheid gebruikt, is een digitale keukenweegschaal een absolute aanrader. Belangrijk is wel dat je kiest voor een weegschaal die tot per gram nauwkeurig is, zodat je ook bij kleinere hoeveelheden precies de juiste hoeveelheid kunt toevoegen aan je gerecht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button