Interieur

Waar moet je op letten bij het kopen van een wijnklimaatkast?

Wil jij jouw favoriete wijn een aantal jaren kunnen bewaren? Of serveer jij jouw visite altijd het liefst een lekker koud wit wijntje? Voor iedere gelegenheid is er wel een wijnklimaatkast te vinden. Een wijnklimaatkast is eenvoudig online te bestellen, zoals bij deWijnkoelkast. Maar waar moet je nu precies op letten bij het aanschaffen van een wijnklimaatkast? Welke soorten zijn er allemaal? In dit artikel vertellen wij je precies waar je op moet letten bij het kopen van een wijnklimaatkast zodat de keuze een stuk makkelijker wordt!

Verschillende soorten wijnkasten

Er zijn drie verschillende soorten wijnkasten waar je uit kunt kiezen, namelijk wijnklimaatkasten, wijnbewaarkasten en wijnkoelkasten. Iedere wijnkast heeft zijn eigen voordelen en is geschikt voor het bewaren van één of meerdere verschillende wijnen. Wat de verschillen van deze wijnkasten precies zijn, lees je hieronder. 

Wijnklimaatkasten

Wijnklimaatkasten zijn voorzien van meerdere temperatuurzones. Door deze temperatuurzones kun je verschillende soorten wijn gewoon in één wijnkast bewaren. Zo kun je bijvoorbeeld witte wijn en rode wijn in dezelfde wijnkast bewaren. Vaak wordt wijn op dezelfde temperatuur geserveerd als waarop ze bewaard worden, waardoor je de wijnen direct uit de wijnklimaatkast kunt drinken. 

Wijnbewaarkasten

Wil jij jouw wijnen wel op een rustige en koele omgeving bewaren, maar heb je geen verschillende temperatuurzones nodig? Dan kun je ook kiezen voor een wijnbewaarkast. Een wijnbewaarkast is ideaal om wijnen langdurig in te kunnen bewaren, zodat je er ook nog na een lange tijd van kunt genieten.

Wijnkoelkasten

Zoals de naam al doet vermoeden is een wijnkoelkast geschikt om wijn te koelen. Dit is erg fijn als je bijvoorbeeld een feestje hebt en jouw favoriete witte wijnen direct op de juiste temperatuur wilt serveren. Een wijnkoelkast beschikt meestal over één temperatuurzone, waardoor je slechts één soort wijn in de wijnkoelkast op kunt slaan. 

Hoeveel flessen wil je bewaren of koelen?

Nu je het verschil weet tussen de verschillende wijnkasten, is het tijd om te kijken hoeveel flessen wij je wilt kunnen bewaren of koelen. Als je minder dan 25 flessen wijn wilt bewaren, is het aan te raden om voor een wat kleinere wijnkast te kiezen. Wil je juist meer flessen wijn bewaren, kies dan voor een middelgrote wijnkast. Als je een wijnvoorraad hebt die behoorlijk groot is, is het aan te raden om voor een grote wijnkast te kiezen waarin tot wel 200 flessen wijn opgeslagen kunnen worden. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button