Interieur

Hoe moet je een wandkleed ophangen?

Heb jij zin om het interieur een nieuw karakter te geven? In dat geval kun je origineel uit de hoek komen met een wandkleed. Een wandkleed is namelijk een leuke manier om je interieur een nieuwe boost te geven. Het is in principe één verandering, maar het geeft je interieur gelijk een nieuw karakter. Een wandkleed is tegenwoordig zeer populair als muurdecoratie. Het mooie van een wandkleed is dat je er ook heel veel kanten mee op kunt. Maar hoe moet je een wandkleed precies ophangen? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in. We bespreken de verschillende stappen, zodat jouw wandkleed er mooi bij gaat hangen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je een wandkleed gaat ophangen, is het van belang om je goed voor te bereiden. Misschien werd je in de winkel helemaal enthousiast van een specifiek wandkleed. Misschien ben je ook bijzonder impulsief en kocht je dit wandkleed direct. Vervolgens kwam je thuis en toen bleek dat het wandkleed helemaal niet paste op de muur die je voor ogen had. Dat is natuurlijk erg vervelend en daarom is het van belang om voor de aankoop enkele zaken in ogenschouw te nemen.

In de eerste plaats is het van belang om te kijken aan welke muur jij het wandkleed wilt hangen. Vervolgens kun je de muur opmeten en op basis daarvan kun je naar een winkel gaan om een mooi wandkleed aan te kopen. Uiteraard is het ook mogelijk om een wandkleed in een webshop aan te kopen. De meeste webshops zijn voorzien van een handig filtersysteem. Dan kun je gericht zoeken op de specifieke afmetingen.

Heb je een mooi wandkleed op de kop kunnen tikken voor een leuke prijs? Dan is het vervolgens aan te raden om het wandkleed glad te strijken. Het is belangrijk om te strijken met de juiste temperatuur. Anders kun je het wandkleed beschadigen. Meestal volstaat een middelmatige temperatuur, maar dit kan ook van het materiaal afhangen. Wanneer je niet zeker van de zaak bent, kun je het altijd navragen bij de plaats waar jij het wandkleed hebt aangekocht. Zij weten je ongetwijfeld meer te vertellen. Als laatste willen wij je meegeven dat je nooit de voorkant van het wandkleed moet strijken. De print kan daardoor namelijk beschadigen.

Hoe hang je een wandkleed op?

Welnu, er zijn verschillende methodes om een wandkleed op te hangen. We zullen nu vier verschillende methodes kort bespreken. Op basis daarvan kun je bekijken welke methode het beste bij jou past.

– Gordijnroede

De meeste wandkleden zin voorzien van een tunnel. Mocht dit ook het geval zijn bij jouw wandkleed, dan kun je ervoor kiezen om deze met een gordijnroede op te hangen. Het voordeel aan deze methode is dat je met de gordijnroede ook nog leuke esthetische dingen kunt doen. Je kunt daarmee nog extra karakter aan het wandkleed geven.

– Platte lat

Sommige wandkleden hebben geen tunnel. In dat geval kun je ervoor kiezen om een platte lat te gebruiken. Dit is de meest effectieve en goedkoopste methode om vrijwel alle wandkleden op te hangen. Het voordeel is dat je een dergelijke lat ook zelf kunt maken. Maak een lat die iets korter is dan het wandkleed zelf. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de lat op de muur te schroeven. Sommige mensen prefereren echter haakjes en dat is ook een effectieve methode.

– Zelfklevend klittenband

Mag je geen gaten in de muur boren, of vind jij het niet fijn om je muur te beschadigen? In dat geval kun je ook voor zelfklevend klittenband gaan. Je kunt het wandkleed dan ook op elk gewenst moment verplaatsen. Je hoeft namelijk niet te boren en het laat derhalve geen beschadigingen op de muur achter. Het is ook een effectieve methode om het wandkleed op scheve muren te plaatsen.

– Wandstang

Bij sommige wandkleden wordt er een speciale wandstang meegeleverd. Deze wandstang is speciaal gemaakt voor het specifieke wandkleed en daarom past deze precies. In principe is het de meest effectieve methode van allemaal. Het kan wel zijn dat je extra geld moet betalen voor de wandstang, dus het is niet de meest goedkope optie.

Conclusie

In dit artikel hebben wij besproken welke methodes er zijn om een wandkleed op te hangen. In onze webshop kun je een prachtig wandkleed bestellen. Mocht je toch nog vragen hebben na het lezen van dit artikel? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Gerelateerde artikelen

Back to top button