Interieur

Een traplift, dat is toch niks voor mij?

Een traplift? Welnee, die heb ik toch helemaal niet nodig! Menigeen zal zo reageren als de optie van het plaatsen van een traplift ter sprake komt. Dat is iets voor oude mensen, of mensen die niet meer kunnen lopen. Maar toch niet voor mij? Ik ben nog hartstikke vitaal, leid een druk leven en kom best die trap nog op. Misschien niet iedere dag even soepel, maar dat is toch geen reden om een traplift te plaatsen? Probeer het eens om te keren. Er zijn namelijk ook genoeg redenen te bedenken om het wél te doen.

Het lukt wel, maar het hoeft niet

Heb je nog geen traplift nodig. Fijn! Dat betekent dat lopen je nog nauwelijks problemen oplevert, en je je nog gemakkelijk door je huis, en door het leven in het algemeen beweegt. Geniet ervan! 

Dat je nog steeds met enig gemak de trap op en weer af kan, dat is prettig. Maar dat betekent echter nog niet dat je het ook altijd maar moet doen. Steeds meer mensen kiezen voor een traplift van Handicare op een moment waarop ze nog prima in staat zijn om zelf een trap te beklimmen. Maar ze vinden het wel lekker om een keuze te hebben. Om de trap te nemen op dagen dat ze goed in hun vel zitten en zonder een centje pijn die trap op komen. Maar op dagen dat het allemaal net een beetje minder gaat, is het toch ook wel erg prettig om niet per se te moeten. Om ook gewoon te kunnen kiezen voor wat extra comfort en de lift het werk te laten doen, in plaats van de benenwagen.

Een traplift laten plaatsen, dat wordt steeds minder iets dat je pas doet als het echt niet meer anders kan. Waar we het voorheen vooral zagen als een middel voor invaliden, zijn we tegenwoordig wat anders gaan denken. We vinden het in een flatgebouw ook prettig om de keuze te kunnen maken tussen trap en lift. Waarom in de eigen woning dan niet? Het aantal keer dat je hier op een dag de trap neemt kan echt behoorlijk oplopen, en om dan ook zo nu en dan eens lekker de lift te kunnen nemen, dan is een pleziertje dat je jezelf best mag gunnen.

Hoe zit het met het plaatsen?

Een traplift kun je in principe op iedere normale trap laten plaatsen. Zeker wanneer je in een koopwoning woont, is er niemand die je tegen zal houden. Je kunt simpelweg contact opnemen met de leverancier, een offerte laten uitbrengen en de traplift laten plaatsen. Dat plaatsen is vaak zo gedaan, binnen een dag is het klaar. Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden: https://handicare-trapliften.nl/. Vrijwel iedereen die een lift heeft laten plaatsen, wil inmiddels niet meer zonde. De keuze hebben hoe je naar boven of beneden komt, dat is een stuk prettiger dan de meeste mensen zich vooraf kunnen voorstellen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button