InterieurSchoonmaken

Dispenser nodig? Kies voor een duurzaam model

Elke sanitaire ruimte heeft een zeep- en papierdispenser nodig om goed te functioneren. Helemaal nu, in een tijd waarin persoonlijke hygiëne nog belangrijker is dan vroeger. Zoek je een handige dispenser voor je sanitaire ruimte, die door vrijwel elke doelgroep gebruikt kan worden? Een dispenser die ook nog eens duurzaam is en een steentje bijdraagt aan een groene wereld? Bij een groothandel in schoonmaak kom je dan al snel uit bij de Katrin dispenser. Die dispenser is niet alleen eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te installeren, maar is ook toegankelijk en duurzaam. Benieuwd wat zo’n dispenser voor jou kan betekenen? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Duurzaam plastic en papier

Dat de dispenser zo duurzaam is, komt door het feit dat een groot deel van de materialen gemaakt worden van gerecycled plastic. De doppen van de papierdispensers worden bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede materialen, net als alle zwarte onderdelen van de dispenser. Dat geldt ook voor een dispenser voor zeep. En niet alleen dat: bij het produceren van de dispensers wordt voor 80% gebruik gemaakt van hernieuwbare, duurzame energie. Zelfs het papier uit de dispensers is afkomstig uit gecertificeerde bossen die goed beheerd worden. Voor elke boom die gekapt wordt, worden er vier stuks teruggeplaatst. Dat zorgt ervoor dat de ecologische voetafdruk van de Katrin dispenser zo klein mogelijk is. 

Toegankelijk in gebruik

Het is ook belangrijk dat een dispenser door iedereen gemakkelijk te gebruiken is, ook door bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke beperking. De dispenser van Katrin is ontworpen met aandacht voor verschillende doelgroepen. Zo kan hij niet alleen eenvoudig gebruikt worden door zowel volwassenen als kinderen, maar kunnen ook personen in een rolstoel hem gemakkelijk bedienen. Het oppervlakte van de dispenser is uitgerust met braille. Daardoor kunnen ook mensen met een visuele beperking hen met gemak gebruiken. Dat zorgt ervoor dat je je sanitaire ruimte gemakkelijk inclusiever kunt maken.

Eenvoudig te installeren

Als laatste laat zo’n dispenser zich eenvoudig installeren en bijvullen. Door de transparante zijkanten kun je snel zien wanneer hij aangevuld moet worden. Ook is hij uitgerust met een transparante achterkant en verschillende bevestigingsgaten. Dat maakt het eenvoudig om de dispenser aan de muur te plaatsen. Je kunt zelfs gebruik maken van al bestaande boorgaten. Dat zorgt ervoor dat je met deze dispenser niet alleen kiest voor duurzaamheid en inclusiviteit, maar ook voor gebruiksgemak.

Gerelateerde artikelen

Back to top button