InterieurKeuken

De voor- en nadelen van houten keukenfronten

Het uitkiezen van een keuken kan een grote opgave zijn. Er zijn enorm veel verschillende soorten keukens die allemaal een uniek karakter hebben. Toch is er een type dat onze indruk heeft gewekt, namelijk een keuken met houten keukenfronten. Het leuke aan deze keukens is dat het uit enorm veel verschillende houtsoorten en -kleuren kan bestaan. Hierdoor heb je veel verschillen in een bepaalde houtlook en kun je echt iets kiezen dat bij je past. Om je meer te vertellen over deze unieke keukenfronten, willen we graag de voor- en nadelen met je doorspreken.

Ga voor een warme en sfeervolle keuken

Houten keukenfronten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, van hout gemaakt. Het grote voordeel aan hout is dat het een zeer warm karakter heeft. Zo krijgt je keuken direct een zeer open en fijne sfeer. Je kunt vervolgens ook kiezen tussen verschillende soorten houtkleuren. Ga je bijvoorbeeld voor een zeer lichte houtlook, of wil je liever een donkere houtsoort? Ook kun je hier natuurlijk een combinatie mee maken. Bij DroomHout zijn de fronten gemakkelijk uit te zoeken en op maat voor je te maken. Bestellen gaat ook simpel. Hier vind je de verschillende soorten fronten. 

Kies voor massief of fineer

Een ander voordeel aan een houten keukenfront is dat je twee verschillende keuzes hebt. Je kunt namelijk kiezen voor een massief houten keuken, of juist voor een fineer houten keuken. Een massief houten keuken heeft een mooie volle uitstraling. Daarnaast gaat een massief houten keuken erg lang mee, omdat het een sterk materiaal is. Een fineer keukenfront is een dun laagje hout. Dit wordt aangebracht op mdf. Hierdoor krijgt de keuken een mooie houtlook. Het voordeel aan deze houten keukenfronten is dat het goedkoper is dan massief hout. Het nadeel is wel dat het sneller kan beschadigen. En deze beschadiging kun je niet gemakkelijk oplossen. 

Wil je geen houtlook? Schilder hem dan!

Een houten keuken heeft natuurlijk een mooie houtlook van zichzelf. Veel mensen zijn verliefd op deze mooi look, maar lang niet iedereen. Het voordeel van hout als materiaal is dat het erg gemakkelijk te schilderen is. Hierdoor kun je hem dus in iedere kleur maken die je zelf wilt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de eerste paar jaren de houtlook te houden, en deze na een tijdje te veranderen in een zwarte kleur. Hierdoor krijgt je hele interieur een nieuwe look zonder dat je veel geld kwijt bent!

Wat zijn de nadelen van houten keukenfronten?

Moeten we nu eigenlijk ook rekening houden met nadelen van houten keukenfronten? Niet echt. Deze zijn er namelijk nauwelijks. Dit maakt de keuken dan ook erg geliefd bij veel mensen. Een houten keukenfront zou krom kunnen trekken. DroomHout maakt echter in de achterkant van de deur een backing van staal, zodat het front kaarsrecht blijft. Het enige waar je rekening mee moet houden is de kostprijs. Houten keukens zijn namelijk in de praktijk niet goedkoop. Je kunt hierdoor kiezen voor fineer hout, maar dit zal de levensduur van de keuken verlagen, omdat je sneller krassen krijgt in het fineer hout.

Gerelateerde artikelen

Back to top button