InterieurKlussen

Waar moet je op letten als je een badkamer gaat inrichten?

Je hebt een nieuw huis en je wilt de badkamer aanpakken of je woont al een hele tijd in hetzelfde huis, maar je badkamer is echt toe aan een make over. Dit is niet een klus dat je zo in drie tellen regelt, dus is het belangrijk dat je een plan van aanpak maakt. Je moet weten wat voor badkamer je wilt; welke kleuren, wat voor kasten, wat voor douche, et cetera. Ben jij nu of binnenkort toe aan een nieuwe badkamer en kun je wel wat tips gebruiken, lees dan gauw verder! 

Welke kleuren wil je?

Voordat je spullen en sanitair kunt gaan aanschaffen, is het belangrijk dat je nadenkt over welke kleuren je wilt in je badkamer. En dan voornamelijk welke combinatie qua tegels en sanitair. De ene vindt de combinatie van witte of grijze tegels met zwart sanitair erg mooi, maar de andere gaat liever voor wit sanitair. Het heeft beide voor- en nadelen. Zo kun je op wit sanitair sneller verkleuringen zien, maar zwart sanitair verkalkt sneller. Tenminste, op zwart is het sneller zichtbaar. Je kunt daarnaast kiezen uit verschillende groottes van vloer- en wandtegels. Het leukste is om op de vloer grote tegels te doen en op de wand wat kleinere tegels. Op die manier kun je spelen met de diepte.

Welke badkamer meubels heb je allemaal nodig?

Hoeveel badkamer meubels je nodig hebt, ligt een beetje aan hoe groot de badkamer is die ingericht moet worden. Maar er zijn een aantal meubels die iedere badkamer moet beschikken. Denk bijvoorbeeld aan een toilet, een badkamermeubel staand, eventueel een kastje voor de handdoeken en washandjes, een douche cabine en een radiator. Je kunt hangende radiatoren kopen waar allemaal buisjes in lopen, hier kun je dan je natte handdoeken aan ophangen zodat ze kunnen drogen. Heb je een hele grote badkamer, dan zou je eventueel ook nog een bad kunnen plaatsen. Je kunt een losstaand bad plaatsen, of een bad en douche ineen. Ook dit ligt aan de grootte van je badkamer en aan jouw persoonlijke smaak uiteraard. 

De aankleding van je badkamer

Naast meubels, heb je ook andere dingen nodig in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel. Een vierkante spiegel voor in de badkamer met verlichting is helemaal hip tegenwoordig. Je kunt ook een variant kiezen die een verwarmingselement in de spiegel heeft, zodat de spiegel niet beslaat als iemand onder de douche staat. Op die manier kunnen meerdere mensen tegelijk gebruik maken van de badkamer. Verder kun je de badkamer leuk aankleden met wat geurkaarsjes of tandenborstel houders en leuke zeeppompjes. Zorg ervoor dat je de kleuren een beetje op elkaar afstemt, zodat je een rustig geheel creëert. Met name in de badkamer wil je vooral rust creëren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button