Klussen

Hoe pak ik klussen praktisch aan?

We moeten allemaal weleens een klus in of rondom het huis uitvoeren. Voor de één is dat een fluitje van een cent, de ander moet hemel en aarde bewegen om zichzelf te motiveren. 

Hoe praktischer je het aanpakt, hoe makkelijker het wordt om de klus uit te voeren en tot een succes te brengen. 

Maak een plan

Voordat je kunt beginnen aan de klus, moet je een plan maken. Zo zorg je ervoor dat je geen belangrijke stappen overslaat en jouw project tot een succes maakt. Om zo’n plan te maken, doe je er goed aan om op te zoeken hoe je de klus precies uit moet voeren. Zeker wanneer je geen (ervaren) klusser bent, kan het prettig zijn om eerst door middel van video’s of foto’s te zien hoe het moet. Op de website van menig bouwmarkt kun je voor bijna elke klus wel een uitleg met video vinden. Zo weet jij precies wat je moet doen, in welke volgorde en wat voor spullen je daarvoor nodig hebt.

De juiste benodigdheden

De volgende stap van praktisch klussen, is het in huis halen van de juiste gereedschappen. Zorg voor een lijstje waarop staat wat je allemaal nodig hebt en neem dit mee naar de bouwmarkt of houd het bij de hand als je online gaat winkelen. Het voordeel van online benodigdheden aanschaffen, is dat je cashback kunt krijgen. Ga via Spaaractief naar Toolmax.nl, waar je een breed aanbod aan klusspullen en gereedschappen vindt. Wanneer je via de cashback website jouw favoriete website kiest, wordt je automatisch doorverwezen naar de webwinkel. Heb je alles dat je nodig hebt voor de klus in het winkelmandje zitten? Dan reken je af en een paar dagen later punten terug die je kan laten uitbetalen.

Dankzij cashback wordt jouw klus een stuk goedkoper, dus het is het zeker waard om je hierin te verdiepen.

Weet wat je doet

Zoals we eerder al benoemden, staat het internet vol met uitleg over verschillende soorten klussen en projecten. Ga je echter iets aanpakken waar specialistische kennis voor nodig is, zoals het vervangen van leidingen of werken met elektra, dan doe je er goed aan om advies te vragen aan een vakman. Dergelijke klussen zijn niet alleen ingewikkeld, maar kunnen ook gevaarlijk zijn. Als je niet weet wat je doet, zit je zo met een gat in de waterleiding andere problemen. Een vakman kan je helpen om de klus veilig en naar behoren uit te voeren, dus bespaar vooral niet op het inschakelen van professionals. Zoek via het internet naar een vakman in de buurt en vraag diverse offertes op. Zo kun je ervoor zorgen dat je bij de goedkoopste partij uitkomt, want deskundigen zijn niet goedkoop. Heb je mensen in je vriendenkring die ervaren zijn in de klus die je wilt uitvoeren of bijvoorbeeld in de bouw werken? Vraag vooral hulp! Dat pakt niet alleen voordelig uit, maar is ook nog eens hartstikke gezellig.

Licht je buren in

Wanneer je gaat klussen, vergeet dan niet om je buren even in te lichten over de werkzaamheden en het termijn. Er is niets zo vervelend als onverwacht in het lawaai van een klussende buurman of -vrouw zitten en dit kan aardig wat frustratie opleveren. Dit zorgt vervolgens voor vervelende situaties en kan zelfs leiden tot burenruzies. Spreek ook met je buren af tussen welke tijdstippen er wordt geklust; professionals beginnen vaak rond een uur of zeven in de ochtend en stoppen tussen drie en vier. Ga je zelf klussen, dan heb je de vrije hand; realiseer je wel dat buren het niet zo prettig vinden als jij tijdens de vakantieperiode om zeven uur in de ochtend staat te slijpen, boren of timmeren en ook na tien uur in de avond wordt een klussende buur niet erg geapprecieerd. Overleg jij goed met de buren, dan doen zij dat ook met jou; zo heeft niemand last van elkaar, voorkom je frustraties en ruzies en houd je goed contact met elkaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button