Slapen

Comfortabel matras aanschaffen

Word jij al een poosje elke ochtend wakker met rugklachten? Dan is de kans groot dat jouw matras niet goed is. Het kan zijn dat jouw matras verouderd is en daardoor aan vervanging toe is. Maar het kan ook zo zijn dat het matras in de basis niet bij jouw lichaam past. Wat de oorzaak ook is, investeren in een nieuw comfortabel matras is raadzaam. 

Matras dat bij jou past

Ieder lichaam is anders. Hier is met het aanbod matrassen rekening mee gehouden. Het is namelijk heel belangrijk dat het matras waarop jij slaapt bij jouw lichaam past. Wanneer een matras te hard of juist te zacht is, kun je lichamelijke klachten zoals rugpijn krijgen. Bovendien kan een matras dat niet bij jouw lichaam past zorgen discomfort. En wanneer je gedurende de nacht discomfort ervaart, zal jouw nachtrust verstoord worden. Het is dus belangrijk dat een matras bij jouw lichaam past. Vind je het plezierig dat een matras zich volledig naar jouw lichaam vormt? Dan is een schuimmatras een goede optie. Vind je daarentegen een matras dat wat meer weerstand biedt fijner? Dan kun je beter kiezen voor een matras met een vulling van pocketveren. 

Topper voor extra comfort

De vulling van een matras bepaalt in grote mate het comfort dat jij gedurende de nacht ervaart. Het is bij het uitzoeken van een nieuw matras dus belangrijk om op de matrasvulling te letten. De matrasvulling moet aansluiten op jouw persoonlijke voorkeuren, maar ook op jouw lichaamsgewicht. Jouw lichaam moet niet te ver wegzakken in het matras. Dit kan voor vervelende klachten zorgen. Maar ook als jouw lichaam helemaal niet in het matras wegzakt, kan je lichamelijke klachten krijgen. Het uitzoeken van een nieuw matras vraagt dus om zorgvuldigheid. Heb je een passend matras gevonden? Dan kun je ook nog een topmatras 120×200 aanschaffen. Een topmatras wordt ook wel een topper genoemd en dient bovenop het normale matras te worden gelegd. Een topmatras zorgt voor extra comfort. 

Goede nachtrust voor een goede gezondheid

Wanneer een matras aan vervanging toe is, stellen veel mensen de aanschaf van een nieuw matras uit. Maar dat is eigenlijk niet verstandig. Een matras is namelijk heel bepalend voor de kwaliteit van jouw nachtrust. Uiteraard zijn er meer factoren die van invloed zijn op jouw nachtrust. Maar de basis voor een goede nachtrust wordt gelegd met een goed matras. En een goede nachtrust is weer heel belangrijk voor een goede gezondheid. Slaap je langdurig slecht? Dan zal je hier fysiek en mentaal hinder van gaan ondervinden. Je kunt dus ook wel stellen dat een matras indirect invloed heeft op jouw gezondheid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button